PLAN PEMASARAN

Corporate video

BAGAIMANA MEMULAKAN PERNIAGAAN MONAVIE?

KOTAK

PV

HARGA

YURAN AHLI

KOS SEBOTOL

1 KOTAK

100

RM408

RM60

RM117

2 KOTAK

200

RM751

FREE

RM94

3 KOTAK

300

RM1,110

FREE

RM92

6 KOTAK

500

RM1,990

FREE

RM83

KELEBIHAN BELI 2 KOTAK KE ATAS

1. MAKIN BANYAK MAKIN MURAH

2. KEAHLIAN PERCUMA

3. BAG PERCUMA DARI MONAVIE

4. BONUS PENUH

5. BOLEH MINUM MONAVIE PERCUMAFORMULA SMG222

6. KEBEBASAN KEWANGAN


Compensation Plan oleh Mike Fernandez. SENANG FAHAM… WAJIB TENGOK!


Plan Pemasaran MonaVie

MonaVie menawarkan plan pendapatan yang sungguh dinamik dan inovatif dalam industri “direct selling”.

Dengan 7 cara menperolehi pendapatan serta 50% daripada jumlah jualan dibayar dalam bentuk komisyen, MonaVie menjana peluang yang tidak ada pada sistem “direct selling” lain.

Plan pemasarannya sudah terbukti berdasarkan sistem binari yang sangat efektif dalam membantu membina kumpulan anda.

Tujuh (7) Jenis Bonus Dari Monavie

  1. * Jualan Runcit (20% – 50%)

  2. * First Order Bonus (FOB)

  3. * Star Maker Bonus (SMB)

  4. * Team Commission (TC)

  5. * Executive Check Mate (ECM)

  6. * Leadership Pools (LP)

  7. * Multiple Business Centers (MBC)

Konsep

bin_tree
1. Untung Runcit

Anda layak mendapat keuntungan runcit dari 20% sehingga 50% daripada harga pasaran.

  • Semua perkiraan adalah berdasarkan pada USD1 = RM3.2


2. First Order Bonus (FOB)

Anda layak mendapat FOB sehingga USD 40 apabila downline anda membuat pembelian pertama.

1to2a
Contoh: A beli 1 kotak dan B beli 2 kotak. Anda akan dapat USD20 + USD40 = USD60

4. Star Maker Bonus (SMB)

Anda layak mendapat SMB sebanyak USD40 setiap kali downline yang anda sponsor mencapai pangkat STAR atau pairing (kiri dan kanan).

1to2to2

Contoh: Jika B capai pangkat STAR, anda akan dapat USD 40

5. Team Commission (TC)

Anda layak mendapat 10% bonus dan komisyen dari keseluruhan jumlah pembelian downline anda seperti berikut.

pv

Contoh: Total Kiri: 1000pts dan Total Kanan: 750pts Kaki  yang lebih kecil akan dikira bonus. Jadi 750 x 10% = USD75 = RM235 Lebihan 250pts akan dibawa ke minggu hadapan (Carry Forward)

6. Executive Check Match (ECM)

Anda layak menikmati Executive Check Match bonus diatas segala team commission bonus yang diperolehi oleh semua direct downlines yang anda sponsor.

Anda layak mendapat sehingga 7 generasi bonus dari kesemua direct sponsor anda berdasarkan pangkat anda.

7. Leadership Pools (LP)

Anda layak mendapat 1.5 – 2.5%% dari keseluruhan jumlah group volume yang anda sponsor apabila anda mencapai pangkat Blue Diamond dan ke atas. Profit Sharing!

8. Multiple Business Centers (MBC)

Anda layak membuka sehingga 4 business centers tambahan berdasarkan pangkat anda.

Contoh: Mengikut sistem binary, anda hanya boleh buka 2 kaki sahaja. Tapi jika mencapai pangkat tertentu dalam MonaVie, anda boleh membuka tambahan sehingga 4 kaki lagi. Ini sekaligus dapat menambahkan jumlah pendapatan bonus dan komisyen anda

SYARAT KENAIKAN PANGKAT DALAM MONAVIE

19 Responses to PLAN PEMASARAN

  1. rosman ab rahman says:

    well done n good job. simple n easiest way to study n understand the plan. keep it up.

  2. ciksal says:

    Salam
    saya nak tahu kena maintain brp?
    Kalau pakej RM751..nak maintain brp every month?..ada tempoh ke untuk qualified? kalau mcm vemma…dlm masa sebulan.

    • maintain minimum 1 box sebulan = Rm408
      The best is 2 box =Rm751 ( untuk semua pangkat maintain byk ni dah layak untuk semua bonus)
      qualified ialah sponsor di kiri seorang kanan seorang sekurang-kurangnya.
      setiap kali kita beli barang, kita active selama 4 minggu (closing sabtu)
      Kita kena maintain semula pada minggu ke5

  3. Wan says:

    Kalau nak senang boleh autoship….. maintain secara auto…

  4. Lyana says:

    salam. nak tanya, saya berminat dgn produk monavie ni. mmg dok survey2 market cari food supplement yang lengkap. saya ni bukannya berdisiplin bab2 mkn vitamin atau apa2 yg sewaktu dgnye. lagi leceh kalu saya kena mkn berjenis2 (cth: kolestrol – 1, vitamin c – 1, calcium magnesium – 1, dan mcm2 jenis lagi la). byk jenis kena amik. jadi, kalu dpt satu produk yg saya mkn 1 atau 2 kali sehari dgn sekali mkn dh cukup. apa yang saya faham, kalu nak harga lebih murah, better beli in bulk kan? tp apa yg saya tahu, kalu produk2 mlm ni wajib kena buat autoship. saya tak nak rasa terikat utk beli beli dlm kuantiti banyak sampai 8 botol sebulan. saya nak membeli bila saya rasa nak membeli. so, wajib ke autoship bile beli produk monavie?

    p/s: saya dh byk baca and dengar citer org pasal monavie, esp pasal khasiat dia. so, ramai jugak kawan2 di ofis berminat. hari ni dh ada dlm 8 org termasuk saya nak mencuba produk in. most of us nak try 1 botol dulu. ada sorang akak tu nak 4 botol. jadi, diaorg mintak saya survey2 kan.
    thanks

  5. Hazwan says:

    Boleh….. Lyana duk mana ?Saya pun imdependent distributor Monavie……. Boleh share2 information yang saya tahu ……… add email saya i.dare27@yahoo.com ……..

  6. eija says:

    Assalamualaikum tumpang tanya sy ada buka SPA n berminat nak memperkenalkan product MONAVIE d SPA sy sebelum tu sy baru berjinak2 utk mengamalkan nya sy guna yg penutup merah so sy nak tahu apa fungsi 3 colour tu , ,dan utk yg dah buang sistem peranakan yg mana satu perlu di amal kan ? dn ada customer tnya adakah product ini boleh menurunkan berat badan ? adakah perlu kita makan suplmnt lain setelah kita minum jus ini ?

    • ZoNaN SMG says:

      Wsalam Puan. Untuk maklumat tentang Jenis Produk dan kegunaan , Puan boleh rujuk pada halaman PRODUK. MonaVie boleh menurunkan berat badan, tetapi perlu minum banyak air kosong (sekurang-kurangnya 7 gelas sehari). Ini nasihat doktor sekiranya nak menggunakan MonaVie untuk tujuan diet. Tidak kisah jika puan nak guna MonaVie sahaja tanpa produk suppl. lain kerana MonaVie sudah mencukupi kandungan nutrien untuk tubuh manusia dalam sehari. Terpulang jika Puan nak minum MonaVie sahaja atau tambah dengan supplement lain. Terpulang. Jika Puan nak mengembangkan perniagaan MonaVie boleh hubungi saya untuk temujanji 019 6634459. Saya boleh beri perancangan bisnes plan untuk Puan. Puan ada kelebihan yg baik kerana ada SPA. Cuma perlu tahu bagaimana cara bisnes MonaVie berjalan sahaja. Tk.

  7. ann says:

    salam,saya nak tau kalu bonus retail,first order bonus dgn star maker bonus semua personal, sy dah fhm tapi utk bonus team commision dan ke atas perlu ke dapat pangkat tertentu untuk dapat bonus.

    • ZoNaN SMG says:

      Tidak. Syarat untuk team commission ada dua sahaja.
      1) Anda mesti active with at least 100pv
      2) Anda mesti QUALIFIED (SPONSOR SEORANG DI KUMPULAN KIRI, DAN SEORANG DI KUMPULAN KANAN)

  8. aun says:

    saya nak jd Black diamond dlm masa 6bulan…tlg ajarkan ye…hehe

    • ZoNaN SMG says:

      Wow … tinggi Target tu tapi tidak mustahil. Caranya mudah. Step pertama jadi Ruby dahulu. Selepas itu Gerak kerja ke arah Black Diamond akan datang sendiri. Kena LAYAN jer. Tapi sebelum tu kena TAHAN, TAHAN, TAHAN

  9. iskandar says:

    salam bro. saya tak paham ape itu bulk order bonus..

  10. D S Fadil Lihin says:

    Boleh ade lebih dari satu acc jika mencapai satu tahap tertentu? Boleh jelaskan sedikit.tq

  11. aun says:

    bila dah dapat black diamond kita akan dapat 1 acc di atas kita..bermakna…apa yg telah berlaku tu smua sebelah kita…so kita just buat lagi sebelah plk…begitula seterusnya..tp sehingga 4 acc aje….tu dah cukup dah utk kita sampai ke angkasa…. insyaAllah…

  12. rn says:

    jika isteri dah jd ahli, boleh ke ambil suami pulak letak di bwah dia sbagai ahli?

  13. Hazwan says:

    Bang buat plan marketing baru… huhu

Tinggalkan Komen dan Pendapat Anda di sini !!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: