Dalam Beribu-ribu Syarikat MLM, MENGAPA MONAVIE?

 

WHY MONAVIE?

 

THE PERFECT BUSINESS – By Robert T.Kiyosaki

 

Jika anda baca buku-buku tentang MLM, kita perlu memilih berdasarkan 3 kriteria ini sekiranya mahu menjalankan perniagaan MLM. Pilihan mestilah mengikut hirarki ini:

1. Syarikat
2. Produk
3. Marketing Plan

Senario yang berlaku di Malaysia, banyak syarikat MLM yang tumbuh seperti cendawan. Kebanyakannya mengetengahkan marketing plan @ $$ tanpa mengambil peduli tentang produk di mana saya mengklasifikasikan sebagai “Plan Based Company”. Biasanya sykt spt ini kekuatan produknya = 0. Sehinggakan ramai orang salah anggap dan menyamakan MLM dengan Money Game!

MLM sebenarnya berasaskan produk, MLM hanyalah satu sistem pemasaran produk. Setiap ahli mewujudkan Rangkaian Pengguna atau biasa kita panggil “Members get members”. Jika seseorang memilih untuk join sesuatu MLM company kerana Marketing Plan, dan mengetepikan kriteria syarikat dan produk, Jangan salahkan orang lain jika company tutup atau network tak jalan. Ini kerana anda menjalankan perniagaan MLM itu sendiri dengan asas yang tidak betul.

Untuk pengetahuan anda, Semua MLM yang bertahan lama di dunia ialah “Product Based Company”. Cuba lihat Amway, Tupperware, Avon, Mary Kay, Shaklee dll… ini semua product based company. Saya mengambil petikan dari Robert T. Kiyosaki, “Untuk menjalankan perniagaan MLM, Seseorang itu harus pertama: Memilih Syarikat yang Kukuh. Kedua : Mempunyai Produk yang berkualiti dan diguna pakai. Ketiga : Marketing Plan boleh buat duit. Kalau Syarikat bagus, Produk bagus tapi marketing plan tak boleh buat duit, pun tak guna juga.

Sekarang cuba kita kaji kekuatan Syarikat MonaVie :-

1. Sah dari segi Undang-Undang Malaysia. HQ MonaVie Malaysia baru dibuka di Bangunan UOA, Bangsar.

 

Sijil Akta Jualan Langsung

 

Gambar HQ Monavie Malaysia

2. Liputan tentang MonaVie telah disiarkan di beratus siaran dan majalah di seluruh dunia.

3. Memenangi anugerah Ernst and Young Entrepreneur Award. Anugerah ini umpama ‘Golden Globe’ untuk usahawan.

 

 

Monavie juga memenangi anugerah No 1 ‘Utah Business Fast 50 Awards’


4. Monavie mencatat jualan lebih pantas daripada Microsoft. Microsoft mengambil masa lapan tahun untuk mencatat jualan 1 bilion. Monavie mencatat jualan 1 bilion dalam masa 2 tahun sahaja.

5. Mendapat Ranking No 1 dalam Majalah Inc500 dalam kategori Food & Beverages. Semua syarikat yang pernah keluar dalam majalah ini menjadi gergasi dunia selepas 5 tahun cth, Microsoft, Apple, Intel, Nokia dan sebagainya. 27 juta syarikat bertanding untuk keluar dalam majalah ini. MonaVie bukan sahaja bertanding dengan syarikat MLM lain untuk kategori Food and Beverage,  malah bertanding dengan syarikat gergasi seperti Starbug, Nestle dan sebagainya.

6. Ranking No 6 dunia di antara syarikat2 MLM Gergasi. Ranking ni Monavie Baru 4 tahun setengah sahaja. Lagi 5 tahun???

7.    MonaVie is a World Brand


Itu adalah 7 FAKTA tentang syarikat……..

Cuba kita Kaji pula tentang Kekuatan Produk Monavie ………….


1. Produk Monavie telah mendapat liputan oleh Pakar Perubatan serta Doktor dan Penulis buku terkemuka dunia dalam beratus siaran dan majalah seperti, Oprah Show, The Perricone Promises, The Doctors Show, The Wall Street Journal dan macam2 lagi.

2. MonaVie telah dikaji oleh 4 badan penyelidikan seperti University of Fluorida, Health Science Institute dll.

3. Berpuluh doktor telah memberi pendapat dan pandangan serta mengesyorkan Jus MonaVie.

4. Company MLM lain seperti Amway membuat jualan Bilion setahun dengan banyak produk, tetapi Monavie buat jualan billion hanya dengan 1 PRODUK!!!

5. MonaVie telah terjual sebanyak 80 juta botol seluruh dunia.

 

Itu semua kekuatan Produk Monavie…. Macam mana pula dengan kekuatan Plan Pemasaran Monavie?

1. Income tertinggi dalam dunia MLM ialah Lita n Brig Hart, Company MonaVie, Pendapatan purata sebulan Rm 3.5 Juta. Brig Hart dah buat sejarah dalam MLM sebab baru je MonaVie 4 tahun, dah pegang ranking sebagai Pendapatan tertinggi di dunia antara semua syarikat MLM.

2. 48% dari Senarai Orang yang berpendapatan Paling Tinggi dalam MLM dunia datang dari Monavie. Ini kerana Plan Pemasaran MonaVie yang Mantap dan unik serta sesuai untuk semua golongan.

3. Satu dunia dah ada 80 ahli berpangkat Black Diamond, Pendapatan bulanan min. rm200k dan dah dapat Hadiah Mercedes SL550 Rm1.3J. Monavie bukan cakap kosong tapi dah bagi 80 orang. PROVEN….  BUKAN TRY and ERROR! Jepun baru launch 2 tahun dah 2 orang JADI Black dIAMOND. Anda rasa Malaysia setahun lepas launching ada Black Diamond tak????

4. Marketing Plan yang termudah. The New Hybrid Binary.  Sesuai untuk semua golongan. Kerana kekuatan inilah 1 hari 3000 ahli baru mendaftar seluruh dunia.

Upline saya dari USA, Onyx Coale, seorang SURIRUMAH, Tiada Pengalaman MLM! Sekarang pangkat Royal Black Diamond, Dah dapat, Mercedes SL550 Rm 1.3 Juta. LIHAT VIDEO:

Onyx Coale di sponsor oleh Steve and Gina Meritt, Ranking ke5 terkaya dalam MLM, dia disponsor oleh Brighart no1, dah dapat Mercedes SL550, Lamborghini, Ang Pow 7juta. Tengok VIDEO ni  GEMPAK!!!

Ini semua FAKTA tentang Syarikat, Produk, Marketing Plan, bukan pendapat atau cakap kosong. Monavie bukan peringkat nak CUBA-CUBA, Monavie is a PROVEN COMPANY. Tak payah pikir overpaid ker… nak study produk bagus ker tidak sebab MonaVie is PROVEN Company. Kerja anda hanya BINA NETWORK sahaja.

Soalan saya : Jika Monavie baru 4 tahun 1/2 dah sebaris dengan syarikat MLM Gergasi yang dah berpuluh tahun di US, Bila Launch nanti Monavie boleh tak jadi antara yang terbaik dalam Malaysia??

Usahawan sebenar ialah orang yang cepat melihat peluang di mana mereka melihat dengan mata hati………….

Advertisements

About ZonaN
http://www.facebook.com/LoRd.ZoNaN

5 Responses to Dalam Beribu-ribu Syarikat MLM, MENGAPA MONAVIE?

 1. juma says:

  good article..well done…full of info n fact…

 2. rosman ab rahman says:

  wow! betul membakar semangat ni. well done zul.

 3. zonan says:

  Ruby Rosman, (hehe doa nie…) saya dah update video corporate terbaru. Ada idea buat cd burn banyak2 video ni dan edarkan. Abang rasa macam maner? Tgk dulu video tu *New Momentum Video

 4. capt omar says:

  ade pertanyaaan dari seorang pembeli. dia ada babay menyusu badan. dia khuatir ade effect keats babynya misal ceret beret atau sebagainya.

  • zonan says:

   Tiada masalah. MonaVie Selamat dan Efektif. Bayi menyusu hanya mendapat khasiat dari ibu. Apa yang ibu makan amat penting untuk memastikanbayi mendapat bekalan nutrien yang terbaik. Ibu menyusu juga memerlukan nutrien seperti kalsium dan pelbagai lagi khasiat. Semua ini boleh didapatipada MonaVie.

Tinggalkan Komen dan Pendapat Anda di sini !!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: