Penyakit Yang Boleh Dibantu dengan Jus MonaVie

Saya baru hadir ceramah dari Dr Muzamil berkenaan dengan Wellness Industry dan Info tentang produk MonaVie. Satu penyampaian yang Hebat. Banyak Ilmu yang dapat dipelajari. Di sini saya ingin berkongsi satu perkara penting yang baru saya pelajari. Dalam perubatan dan penjagaan kesihatan, ada 3 peringkat utama :

  1. PENCEGAHAN
  2. RAWATAN
  3. PENYEMBUHAN

Monavie masuk dalam kategori yang pertama, iaitu PENCEGAHAN. Memang banyak kes testimoni yang sembuh dari pelbagai penyakit kritikal selepas minum MonaVie. Tetapi Anda tidak boleh berjumpa orang sakit dan cakap minum Monavie boleh menyembuhkan penyakit mereka. Anda patut beritahu pesakit

” PENGAMBILAN  MONAVIE SECARA BERTERUSAN DAPAT MEMBANTU MENCEGAH DAN MERAWAT PENYAKIT KRITIKAL”

MonaVie berada dalam peringkat PENCEGAHAN, pada masa yang sama, pengambilan yang berterusan boleh merawat penyakit, mengurangkan  simptom dan akhirnya menyembuhkan. Monavie menyentuh punca asas pada kesihatan tubuh badan, iaitu antioksida, penyembuhan sel.

Di bawah ialah PENYAKIT-PENYAKIT yang boleh DIBANTU oleh Jus MonaVie:

  1. Susah tidur malam
  2. Sakit Sendi
  3. Lemah Lutut
  4. Kolestrol Tinggi
  5. Kencing Manis
  6. Buah Pinggang
  7. Gout
  8. Sakit kulit, Gatal-gatal
  9. Arthritis
  10. Sakit Jantung
  11. Kanser
  12. Stroke/Lumpuh
  13. Sakit tulang belakang
  14. Resdung
  15. Eczema
  16. Letih Lesu
  17. Asma
  18. Masalah Haid Tidak Teratur
  19. Lemah Antibodi
  20. Denggi
  21. Sembelit
  22. Buasir
  23. Jangkitan Faraj
  24. Gastrik
  25. Darah Tinggi
  26. Lemah Tenaga Batin/Mati Pucuk
  27. Ingatan lemah/ Mudah Lupa
  28. Alzheimer
  29. Alahan
  30. Mengawal HIV
  31. Senggugut
  32. Masalah Pundi Kencing, Angin Pasang
  33. Migrain
  34. Lain-lain Penyakit

About ZonaN
http://www.facebook.com/LoRd.ZoNaN

28 Responses to Penyakit Yang Boleh Dibantu dengan Jus MonaVie

  1. juma says:

    best betul khasiat monavie..tp mesti ad specialitynya kan? terutama kat penyakit sendi yang selalu dihidapi ole
    golongan tua…boleh tolong cerita lebih panjang tentang keistemewaan monavie utk penyakit2 mcm tu n warna monavie (purple,hijau, merah) yang bersesuaian…
    macam kawan saya..minum warna purple untuk migrain n makcik saya pula minum merah untuk penyakit jantung..tapi bila bang saya yang sakit sendi minum warna merah..x ad plak kesan….abang saya hanya sesuai minum monavie hijau…apa pula beza monavie hijau dan monavie gel…
    dan untuk kanak-kanak, warna apa yang dicadangkan dan kesan kepada kanak-kanak? adakah membantu perkembangan minda? anak kawan saya minum monavie purple untuk menghilangkna penyakit gatal2 di kulit..tapi adakah monavie juga bagus untuk perkembangan minda (persoalan utama ibu bapa)
    harga n khasiat setiap warna ye..terimakasih

  2. zonan says:

    Terima kasih. Noted. Tunggu post saya tentang jenis, fungsi dan warna pada botol MonaVie. Insyallah . Komen membina. Thanx

  3. art (alang) says:

    Dzulnun, ko lupo lagi satu benefit Monavie ni. Biar aku tambah, ‘Kegembiraan dalam membantu orang lain..’ -Onyx Coale-

  4. rosman ab rahman says:

    ramai juga org tanya kat aku, masaalah kat para 24 tu , nak kena minum botol yang mana satu.

  5. rosman ab rahman says:

    silap lah zul. tadi tu para 26 la bukannya 24.

  6. zonan says:

    hehehe… para 26, MonaVie Original dan Pulse dua-dua sesuai. Kekuatan MonaVie untuk para 26 datang dari buah acai @ Viagra From the Amazon dan buah Goji. Kedua-dua buah ini terbukti dan digunakan oleh orang tempatan (amazon dan tibet, China) sebagai makanan ajaib untuk lelaki. Dah cuba baru tahu.. hehehe

    • piehassan says:

      yang ke 26 tu aku dah try…. mmg best

      • zonan says:

        hehehe ini dah dikira 18SX piei. memang banyak Testimoni untuk para 26 tuh. Sesapa yang nak tahu kena jumpa personal. Saya tak boleh nak cerita testimoni pengguna MonaVie sebab confidential. tapi kalau 1 by 1 ok. hahahaha untuk lelaki lingkungan 40 dan ke atas, CUBA DULU BARU TAU!

  7. ayon says:

    produk monavie nih memang bagus untuk kesihatan… dan rasanya memang sedap sangat…aku bagi free sampling kat orang…suma cakap memang sedap..lepas tu trus nak beli….memang senang sangat nak jual….sebab orang dah mementingkan kesihatan……rugi kalau tak try produk yang hebat nih….satu kerugian yang amat sangat….

    • zonan says:

      Saya Amat Bersetuju dengan kaedah enck Hadzron. Bagi sampling! Biar prospek rasa MonaVie! Baru mereka tahu MonaVie bukan rasa seperti ubat! MonaVie SEDAP dan BERKHASIAT! Tips dari saya, convert mereka yang beli sebotol kepada ahli MonaVie. Terangkan kelebihan menjadi ahli. Apa yang mereka dapat. Insyallah makin ramai yg akan jadi ahli MonaVie.

  8. NORIDAH says:

    kami menghidap sakit sendi, Sakit tulang belakang ( P.I.D ) dan obess. sekarang kami gunakan monavie pulse. Adakah kami perlu tukarkan kepada monavie active.

    • zonan says:

      Sebenarnya puan tidak perlu menukar produk daripada pulse ke active. Apa yang puan perlu buat sebenarnya ialah mengambil produk mengikut kesesuaian. Untuk pengetahuan puan, Monavie pulse bagus untuk obesiti, jadi puan perlukan “PULSE” untuk merawat penyakit ini. Manakala untuk PID, puan perlu mengambil MonaVie “Active”. Ini kerana Glucosamine (penambahan dalam MonaVie Active) amat berkesan dan diformulakan khusus untuk masalah sendi. Sekiranya puan mengidap kedua-dua masalah ini, selang selikan antara antara pengambilan MonaVie pulse dan Active ini. Misalan, pagi ambil Pulse, malam ambil active. Sekiranya salah satu penyakit sudah sembuh, fokus pengambilan Monavie untuk penyakit yang masih perlu dirawat. Tidak perlu diselang selikan. Saya harap dapat menjawab persoalan puan. Untuk sebarang pertanyaan lanjut, hubungi saya pada bila-bila masa.

  9. supiah says:

    kalau x sakit apa-apa ble minum tak??..just for supplement..

  10. HAZWAN says:

    sgt la boleh….. mencegah lebih baik dari mengubati

  11. zairul says:

    macamna saya boleh dapatkan jus monavie ni ,ada jual di farmasi2 atau di kedai2 biasa x?

  12. lynn says:

    salam..
    saya ingin bertanya saya ada masalah kulit berjerwat terutama di belakang badan. buat masa skrg sy gunakan monavie yang berwarna purple. dan sudah masuk botol ke dua. dalam menghabiskan botol monavie pertama, keluar jerawat halus yang banyak di sekitar dahi tp sy teruskan gunakan monavie. dan sekrang jerawat di dahi sudah berhenti keluar cuma tinggal p[arut sahaja.

    adakah betul@ atau perlu ditukar kepada yang merah

  13. Hazwan says:

    Betul ……. just continue apa yang Cik Lynn guna……. contact me at 0136227267 for more info and free sample….

  14. bob says:

    demam malaria boleh sembuh ke

  15. emma says:

    salam.. nak tanya monavie mana satu sesuai untuk akak. haid berpanjangan dan doktor sahkan ada bengkak di ovari kiri.. tlg bg tahu mana yg sesuai akak minum

  16. neezza says:

    Bagaimana dgn pesakit buah pinggang? Adakah ia ssuai? Mksud nye mereka yg telah mlakukn dialisis? Sedangkn pesakit yg buat dialisis xbole minum @ makan makanan yg mngandungi tlalu byk zat.. Contohnye, pesakit xbole minum susu selalu kerana kalsium yg tggi tidak baik utk kesihatan pesakit buah pinggang..kerana kalsium yg blebihan itu tidak bole diproses dan dikeluar dr badan mlalui air kencing hnya mlalui dialisis.. Dan khasiat itu semua haruslah seimbang.. Itu mngikut pemahaman saya.. Jadi, adakah ia sesuai utk pesakit spt ini?

  17. afifah says:

    assalamualaikum..sejak kebelakangan ini kualiti badan makin lesu dan cepat letih,tambah2 lg saya baru keguguran. penghadaman saya iuga bermasalah.saya ingin mencuba jus monavie, botol yg mana satukah yg sepatut saya minum?…sekian terima kasih.

  18. Wan Merchant says:

    assalamualaikum.. apakah penyakit yg dapat dirawat bg jus monavie original, pulse dan active??

  19. Zarena says:

    Salam, Ayah saya mengalami masalah saraf mata (glaucoma) menyebabkan hilang penglihatan…..Untuk mencuba monavie…warna apa yang sesuai untuk situasi ini?

  20. Khairul says:

    Boleh call saya untuk info -0136227267

  21. shaz says:

    saya mengalami sakit kulit sudah hampir 15 tahun pelbagai cara telah saya lakukan namun masih tidak mempunyai sebarang perubahan..saya amat kecewa dan terasa putus asa kerana telah banyak wang yang saya gunakan bagi perbelanjaan rawatan sakit kulit saya ini. sehingga satu tahap pada tahun 2010 saya dimasukan ke dalam wad kerana seranagn sakit kulit yang agak kritikal menyebabkan hampir ke seluruh badan.apabila saya terbaca tentang produk MONAVIE ini yang mana satukah sesuai untuk saya kerana dalampada masa yang sama saya mempunyai kencing manis serta kitaran haid yang tidak menentu.

  22. sueabdulrahman says:

    saya ada masalah jantung,hypertention dan saya selalu mengalami bengak2 di kaki bila terlalu banyak berjalan atau terlalu active sehingga sukar untuk solat dan berjalan pun terasa sangat berat.Tapi bila saya mengamalkan minum jus monavie merah.Dengan sendirinya kaki saya sudah tidak lagi membengkak walaupun sy active dan berjalan sepanjang hari.Saya sangat gembira kerana saya dapat solat dgn sempurna.kuku2 saya pun menjadi kuat tak mcm dulu rapuh sangat.Tapi saya ada kemuskilan di sebabkan dgn penyakit sy ini sy terpaksa mengambil ubat doktor iaitu ‘Warfarin’ ubat pencair darah sebanyak 3mg setiap hari.Ada ka kesan sampingan terhadap pengambilan jus monavie terhadap saya? saya telah mengamalkan monavie lebih kurang 8 bulan dan saya di larang sama sekali untuk mengambil supplemant oleh doktor.Saya takut akan memudaratkan saya di masa akan datang.sangat2 mengharapkan penjelasan,kerana saya berpuas hati dgn kesan jus monavie terhadap saya.

Tinggalkan Komen dan Pendapat Anda di sini !!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: