Kehebatan Jus Monavie

MONAVIE LATEST CORPORATE  VIDEO – Superb!!!


Apakah MonaVie?

Monavie ialah gabungan 19 buah-buahan di mana asas pada setiap produk monavie  mengandungi buah ACAI dan digabungkan dengan 18 buah-buahan terpilih. 19 buah-buahan ini dipilih dari 130 jenis buah-buahan melalui proses penyelidikan dan tapisan yang teliti.   MonaVie Original merupakan produk pertama MonaVie di mana RnD untuk penghasilan MonaVie Original sahaja menelan belanja 60 Juta US Dollar.

Apakah buah Acai? Buah Acai hanya boleh didapati di hutan Amazon, Brazil.  Buah Acai telah digunakan oleh penduduk asli Amazon sejak beribu-ribu tahun dahulu dan baru beberapa tahun kebelakangan ini saintis menemui rahsia khasiat buah ini. Acai mencatatkan jumlah ORAC Score tertinggi berbanding semua buah-buahan dalam dunia. Apakah ORAC score? Satu piawaian untuk mengukur kandungan antioksida pada makanan.

Buah Acai ialah Anugerah dari alam semulajadi dan  digelar sebagai ‘Nature’s Perfect Food’.  Merupakan sejenis buah yang kaya dengan antioksidan bagi membantu tubuh melawan sel kanser. Penemuan dan kajian saintis tentang buah Acai ini telah banyak disiarkan di media-media antarabangsa dan tempatan.

Sila lihat video di bawah tentang buah Acai di TV 3,

Apakah ANTIOKSIDAN? Sila lihat video di bawah

Lagi video tentang antioksidan:

Antioksida ialah kunci kepada kesihatan tubuh badan. Membantu tubuh melawan serangan Radikal Bebas. Antioksida Paling banyak terdapat pada buah-buahan. Jus MonaVie menggabungkan 19 buah-buahan terpilih yang kaya dengan ANTIOKSIDA

Acai juga dikenali sebagai VIAGRA FROM THE AMAZON yang boleh membantu meningkatkan tenaga batin. Dr Perricone di dalam bukunya ‘The Perricone’s Promise’ menggelar buah acai sebagai buah yang paling berkhasiat di dunia.

Monavie diadun dengan menggabungkan acai dan 18 jenis buah-buahan terpilih dari 4 penjuru dunia. Buah-buahan lain seperti nashi pear dan goji mempunyai sejarah membantu kesihatan manusia sejak beribu tahun dulu. Gabungan 19 jenis buah-buahan ini yang menjadikan jus MonaVie unik dan istimewa.

Acai, camu-camu, nashi pear, banana, white grape,

SIJIL HALAL IFANCA – (Telah disahkan oleh Jakim)

Sains dan kajian terhadap jus Monavie sendiri menelan belanja ratusan juta. Fakta :

1.     Sains mendapati bahawa kebanyakan khasiat buah terletak pada biji dan kulitnya. Adunan MonaVie terdiri daripada gabungan 19 jenis buah termasuk biji dan kulitnya.

2.     Kajian menunjukkan punca utama penyakit pada zaman sekarang ialah daripada pemakanan. Untuk membekalkan anti-oksidan yang mencukupi pada badan manusia, pakar kesihatan menyarankan kita mengambil 5 jenis buah dan sayuran setiap hari! Mengikut satu kajian yang dijalankan di US, hanya 5% sahaja yang mengambil diet seimbang setiap hari. Budaya sekarang memilih makanan berdasarkan RASA daripada KHASIAT. Justeru R&D Monavie menetapkan bahawa adalah perlu untuk mencipta satu produk yang berkhasiat tinggi tetapi pada masa yang sama SEDAP dimakan. Jus Monavie mempunyai kedua-dua kriteria ini, SEDAP dan BERKHASIAT!

3.     Kajian tentang phytonutrients, unsur makanan yang boleh merangsang kepada kesihatan manusia semakin banyak diaplikasikan dalam kehidupan sekarang. Vitamin dan anti-oksidan paling banyak terdapat dalam buah-buahan. Pigmen Warna buah yang pelbagai membekalkan khasiat yang tinggi dan memainkan peranan penting dalam Formula Jus MonaVie.

Pengambilan 2 ouns Monavie sehari = 13 hidangan buah-buahan, akan membekalkan khasiat dan antioksida yang secukupnya untuk badan dan pengambilan secara berterusan akan menghasilkan kesan anti-penuaan, mengawal berat badan dan tahap kesihatan yang lebih baik.

Kebanyakan Celebrity Hollywood menggunakan MonaVie setiap hari untuk kesan Anti Penuaan dan Mengawal berat badan seperti, Angelina Jolie, Kate Hudson, Brad Pitt, Oprah dan ramai lagi.

4.     MonaVie mengawal keseluruhan proses pembuatan daripada penanaman, pemprosesan dan pemasaran untuk menjamin kualiti yang terbaik. Polisi Monavie, setiap buah acai yang dipetik mesti diproses dalam masa 24jam untuk mengekalkan kesegaran dan khasiatnya.

5.     Buah acai yang terbaik dan paling berkhasiat tinggi adalah dalam bentuk ‘freeze dried acai powder’ (Opti Acai) yang diproses di brazil dimana kilangnya dipunyai oleh Dr Alexander Schauss. Proses penghasilan Opti Acai  ini menjamin 99% khasiat, enzim dan kesegaran buah Acai dapat dikekalkan.

Hanya Monavie satu-satunya syarikat yang mendapat hak eksklusif terhadap Opti Acai tersebut. Keseluruhan proses penghasilan Opti Acai ini telah dipatenkan oleh Dr Schauss. Opti Acai ini mendapat perhatian dan kajian menyeluruh oleh United States Department of Agriculture sejak beberapa tahun yang lepas.

6.     Universal Product. MonaVie claims bahawa produknya adalah 100% SAFE (SELAMAT) and EFFECTIVE (BERKESAN). Untuk mengeluarkan kenyataan sebegini bukannya mudah. Perlu ada backup research dan clinical studies. Jika tidak, silap haribulan boleh kena saman ratus juta. Produk Monavie selamat untuk diminum tanpa MENGIRA BERAPA UMUR ANDA, SAMA ADA ANDA SIHAT ATAU SAKIT, TAK KISAH APA JANTINA, TAK KISAH APA BANGSA DAN AGAMA, MONAVIE SELAMAT DAN BERKESAN. Rasa Monavie SEDAP dan diterima satu dunia. Kita ada Universal Product.

Di atas ialah fakta-fakta dari bacaan yang saya kumpul tentang MonaVie. Monavie merupakan PIONEER dan ‘Trend Setter‘ dalam bidang dan teknologi berkaitan dengan buah Acai. Ada banyak syarikat lain sekarang yang mengikut jejak langah Monavie menggunakan Acai, tetapi tiada satupun yang setanding kerana formula rahsia Monavie telah dipatenkan di mana gabungan Acai dalam bentuk ‘Freeze Dried Acai Powder’ dan 18 buah-buahan terpilih meninggalkan jauh produk pesaing yang lain. MonaVie merupakan pelopor dalam teknologi penghasilan jus dan functional beverage.

Monavie Leads, Others Follow.

Semakin banyak yang anda tahu tentang Monavie, semakin dalam cinta anda terhadap produk Monavie.

Benarlah pepatah ada mengatakan ‘ Hanya jauhari yang mengenal manikam’.- ZoNaN

Bagaimana pula pendapat Anda? Tinggalkan komen di bawah atau hubungi saya untuk sebarang pertanyaan berkaitan MonaVie:

H/p : 019 6634459

E-mail/ Facebook :     muhd_dzulnun@yahoo.com

Blackberry Messenger :  ZoNaN  @ pin : 20FCF670

About ZonaN
http://www.facebook.com/LoRd.ZoNaN

22 Responses to Kehebatan Jus Monavie

  1. Alang S'ban says:

    Bagus En Dzulnun, kejayaan demi kejayaan..!!! Info yang berguna untuk saya juga…

  2. art says:

    Bagus En Dzulnun…! Info yang ringkas dan padat..!

    • zonan says:

      Art… blog dah update.. nanti ruangan untuk Aktiviti Group SMG ko handle k.
      Anyway syabas. ^ kotak dah habis dijual baru 3 hari raya… Skill pertama “SELLING” ko dah Master! Cepat-cepat upgrade ke SPONSOR!.. Syabas.

  3. Nordin Azizam says:

    Tahniah….saudara Zulnun,satu maklumat yang cukup jitu dari segala aspek baik company dan produk.Dari pandangan saya ini lebih memudahkan proses pemahaman dalam kontek ilmu dan biz.

  4. zonan says:

    Thank you guys. Just call me ZoNaN….. Im the happiest person if i can help you thru this blog.
    Tidak kisah sama ada dapat membantu anda 1) Kesihatan yang lebih baik 2) Berkongsi Ilmu yang bermanfaat 3) Membantu bisnes MonaVie anda 4) Keadaan Kewangan yang lebih baik 5) Mencapai Apa Yang Anda Impikan!
    Keep update! See you in my next post!

  5. rosman ab rahman says:

    thanks thanks thanks. info yang amat berguna.

  6. art says:

    Bile nak grad ni….

  7. ayon says:

    dah grad…inysa allah semua akan berjalan dengan lancar dan licin…amin..

  8. anchen says:

    Monavie ini ada pemberian dari ALLAH SWT untuk dinikmati oleh umat manusia tidak kira umur, bangsa, agama……memang menakjubkan…. Thank you very much En Dzulnun sebab sudi berkongsi maklumat dengan kita semua…

  9. Nordin Azizam says:

    Alhamdulillah ……..sistem SMG akan pergi jauh dan mantap.MONAVIE baru beberapa bulan dilancarkan di Malaysia.Saya penuh yakin dan percaya kita semua akan berjaya mencapai matlamatnya.Pada saudara2 kita yg masih mencari2 atau ragu2 akan kehebatan MONAVIE diharap bagilah peluang pd diri sendiri utk membongkar rahsia/ kehebatanya………syabas Zonan dan syabas jg SMG Group.

  10. kak yong says:

    syabas zonan dan smg group.bimbingan dan info diatas amat berguna bagi org2 baru seperti akak.

    • terima kasih kak .. post KEHEBATAN JUS MONAVIE… sangat penting untuk ahli baru memahami kekuatan produk MonaVie berbanding beribu produk supplement lain di pasaran.

  11. Hazwan says:

    betul tu… website sebegini memang sangat2 membantu….

    • Thank you wan.. insyallah abang akan tingkatkan info dalam blog ni.. tak lama lagi nak masukkan testimoni semua ahli SMG yang dah berjaya jadi BronZe ke atas. Insyallah.

  12. hAZWAN says:

    Beres bang….. go for bronze!

  13. Paparich says:

    Monavie memang TERSANGAT bagus dan TERSANGAT berkesan. Saya dah nampak kesan di depan mata saya sendiri…… Mak saya sendiri dan mak mertua mengalami kencing manis/diabetes/darah tinggi/sakit sendi/sakit-sakit badan/lenguh-lenguh badan/susah tidur/sakit belakang/cepat letih/tidak bermaya/badan rasa berat/tangan, kaki, badan yang menyucuk-nyucuk) dan isteri saya (resdung) namun setelah menggunakan Monavie selama 6 bulan……. Alhamdulillah…. terdapat perubahan ketara terhadap tahap kesihatan……

    Regards,
    Paparich
    http://monaviebagus.blogspot.com

  14. HAZWAN says:

    monavie baeik giler….. my mother nyer cholestrol turun jadi normal and kawan dia sakit jantung, alhamdulillah dah ok….. monavie baeeek punya

  15. zamrin says:

    terima kasih en.zonan atas maklumat yang padat dan berguna.mohon share untuk menceritakan kehebatan produk monavie ini.

Tinggalkan Komen dan Pendapat Anda di sini !!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: