Hasil Kerja 3 Hari?

image

image

Tahniah Eddie n the group! Luar biasa. Lebih 50kotak closed sale hanya dlm tempoh 3 hari. Tak muat dah wish. Lepas ni kena beli lori utk angkut monavie🙂 Bila saya tanya APA RAHSIA BELIAU? Rahsianya ialah kita mesti berani pasang impian Besar. Impian Besar kerja besar! Beliau target untuk jadi Blue Diamond sebelum bulan April 2012! Kereta Idaman🙂 Porsche Cayman by April :-)  WELCOME TO SMG FAMILY untuk beliau dan semua BDG Group. Tahniah.

About ZonaN
http://www.facebook.com/LoRd.ZoNaN

25 Responses to Hasil Kerja 3 Hari?

  1. Jalaluddin Yunus says:

    macamana pengedar baru nak buat bisnes monavie, harga monavie di pasaran dah jadi tak menentu. ada yang jual tak sampai seratus pun. Pengedar baru tak bolih bersaing. Sepatutnya dalam bisnes MLM harga mesti standard iaitu harga distributor dan harga customer. Ini tidak, harga tak menentu

    • Raykie says:

      @Jalaluddin : salam tuan, saya selalu berkata pada kawan @ prospek saya samada mereka ingin buat bisnes atau ingin buat duit dalam monavie. jika ingin buat bisnes, maka anda akan mengalami masalah seperti tuan soalkan diatas. jadi, saingan sentiasa ada diluar sana. kita tanya balik pada diri kita. jika aku ada kedai @ restoran @ stall, maka mudah bagi aku untuk buat jualan jus monavie. sebab apa?? sebabnya aku ada kedai. aku tak perlu cari orang untuk beli jus monavie aku. kalau orang tu nak beli, maka dia akan beli. tak kira berapa harga sekalipun. HANYA orang yang ingin buat duit @ buat jaringan (network) sahaja tidak akan RISAU dengan mainan harga diluar sana. kerana apa?? kerana produk jus monavie yang mereka beli itu hanyalah untuk diminum sendiri atau seisi keluarga. jadi, tanya semula diri anda. nak meniaga ke nak buat duit (bina jaringan).

    • ZoNaN SMG says:

      Salam En Jalaludin. Harga tidak menentu bukan salah MonaVie tetapi salah ahli yang tidak bertanggungjawab. Ini memang biasa.Contoh, Tuhan tak bagi mencuri, tapi org mencuri jugak kan? MonaVie tak bagi jual murah tapi dah dasar tabii manusia memang yang tak bagi tu dia suka buat.. Walaubagaimanapun MonaVie dah buat banyak tindakan untuk menghalang gejala ini dari berterusan. Antaranya mendapat KELULUSAN DARI KPPDN UNTUK MERAMPAS SEMUA BOTOL MONAVIE YG ADA DI KEDAI-KEDAI, MELUCUTKAN KEAHLIAN MEREKA YANG DIDAPATI MENJALANKAN KEGIATAN INI dan menghadkan kuota pengambilan stok di HQ terhad kepada 5 order seorang. Ini kerana ada ahli yang memanipulasi plan dengan buat Money Game. Sebab itu mereka campak produk di pasaran dengan harga Murah. Mereka ini dah dikenal pasti. Jika cukup bukti mereka akan didakwa di Mahkamah.

      Saya rasa encik tak pernah Hadir Training SMG kerana saya selalu sebut dalam meeting dan training berulang kali, Nak Berjaya dalam MLM bukan Menjual tetapi BINA NETWORK. Group SMG tiada masalah dengan isu harga murah kerana kami bagi FREE!!!!!

  2. Wan says:

    pwer2…. tahniah . Semoga terus sukses selalu.

  3. Zuraini Ali says:

    Terimakasih En Eddie memberi peluang untuk kami Ibu2 tunggal utk menjana pendapat, semoga Allah memudah kan jalan kami demi membesar kan anak2, dan keluar dari kurungan kemiskinan.Untuk kawan2 di luar sana maklumilah ar Al Quran dan sunah telah mengata kan bahawa antara makanan di Syurga ialah buah2an seperti Berry hitam dan Delima merah selain dari kurma dan Buah Tin. Kalau da Nabi pun kata ini yg terbaik kenapa kita menafi kan nya lagi? Amin ya rabbilalamin di saat saya memerlukan sesuatu demi anak yg amat2 memerlukan (sakit ) En Eddie sorong kan rahmat Tuhan ini. Syukur……..

  4. Eddie says:

    Alhamdulillah kak zuraini, saya pun diberi peluang oleh kawan2 di saat saya memerlukan sesuatu pendapatan tambahan. Semua ini berlaku atas keizinan ALLAH, semoga perjalanan yg kita pilih ini mendapat keredhoan dan dipermudahkan. ALLAH dh menurunkan rezeki di muka bumi ini terpulanng pada hambaNYA utk mendapatkan rezeki tersebut dgn berusaha. Marilah kita kongsikan peluang ini dgn rakan2 yg lain, semoga semuanya mendapat manfaat. InsyaALLAH saya sedia membantu apa saja dlm kemampuan saya.

  5. Ayon Future Black Diamond says:

    Memang ramai yang complain pasal isu orang jual harga murah…tapi saya stuju sangat dengan pandangan En Zonan…ramai yang tak bertanggungjawab….tetapi bagi saya KITA JANGAN INGAT NAK MENJUAL!! Kalau fikir nak menjual memang matilah kita…UNTUK KAYA DALAM MONAVIE MESTI BUAT NETWORKING!!!! Contoh kita paling banyak pon boleh jual seminggu 10 botol tapi kalau rangkaian kita ada 10 orang yang jual 10 botol je seminggu, kita dah ada 100 botol seminggu…kesimpulannya, kita perlu ada team dan mesti kerjasama…KITA TAK BOLEH JADI HERO SORANG2!!! memang mati kena tembak….

  6. Aun says:

    Kan best klw kita minum free..sbb bnda plg best Ada lah bnda free…tak pyh pening2 pk nk jual..thanx edy…aku bersyukur dpt jumpa blk….

  7. Eddie says:

    That’s rite aun, klu kita fikir untung runcit semata2 agak lambat utk menuju destinasi kejayaan. Tp klu kita buat rangkaian dan semua rangkaian kita menggunakan secara berterusan itu sudah memadai………… Kita beli milo n promote org minum milo tp milo x bg kita duit pun…… Tp dgn monavie bila kita minum kita sihat pastu promote org minum kita dpt pulangan kewangan, jika semua org buat benda sama jd semua org berpeluang utk sihat n menjana pendapatan………. Bila ada berlaku penjualan pula itu adalah bonus hehehehe……… Seperti Aun…… Baru dapat 2 kotak, lepas 2 ari dah abes……. Bonus tu…….. Tu belum kira FOB, SMB, Team comission…… Ayon……. Kongsi kehebatan auramu sikit hehehehe

    • Ayon Future Black Diamond says:

      Hahaha eddie apa yang hebatnya…just share…awak tu jauh lebih hebat….sebenarnya group kita hebat sebab ada Sifu yang sangat hebat, En Zonan…bersyukur sangat

  8. abas bin bakar says:

    salam bro. abg bercadangan nk buat BOP besar-besaran di Taiping bulan Februari ni. Pilihan hotel samada d Hotel Sri Malaysia ataupun SSL Traders. Jika nk tunggu Zack buat BOP bulan Mac baru dia free memandangkan jadual Feb dia pack sangat. Ini bermakna abg dgn Zul kena handle lah. Zul akan jd sebagai penceramah jemputan. Tolong bg komen

  9. abas bin bakar says:

    salam bro, dugaan ke taiping sabtu lepas, dlm prjalanan kereta abg trbakar. Alhamdulillah ada org perasaan dari belakang bawah kereta ada ap sedang marak. Melompat abg dari kereta. mngelabah cari air nk padam. guna. syukur alhamdulillah mujur dpt padamkan api, Tuhan je yg tau.Perjalanan trpaksa teruskan walaupun lewat smpai taiping. yg bagusnya program d taiping , Kuala Kangsar alhamdulillah ramai yg isi borang nk join. semalam abg baru sampai KL.letih giler bro…Dugaan bakal Crown Black Diamond Amin………

  10. jefriandy bin jamaluddin says:

    tq abg abas atas usaha abg abas saya akan dinaikkan pangkat minggu dpn star1000..stelah lama senyap akhirnya saya meletop…tq

    • abas bin bakar says:

      Pastikan Manong dan persekitaran Kuala Kangsar Jeff yg mngetuai> tingkatkan ilmu. tu ajer. dalam Target Executive Bronze 1-2minggu ni. U CAN DO IT…Go Go Black Diomand

      • ZoNaN SMG says:

        Tahniah Jeff. Jika Diamond Abbas dah byk kali sebut nama you.. maknanya Jeff memang berpotensi besar. Doa saya untuk Jeff. Semoga cepat jadi Ruby

    • abas bin bakar says:

      salam, ucapan tahniah di atas usaha mngumpulkan rakan2 d manong tempohari, Alhamdulillah minggu ke2 ni kita berjaya lagi membuka minda rakan2 d manong. Tahniah dgn kemasukkan 4 ahli baru, Abg d beritahu mereka tu leader2 uptrend. Abg dengar juga Jeff ambil keputusan berhenti kerja semata2 utk lebih serius dlm monavie. Satu langkah bijak utk jef lebih fokus utk melakukan monavie bila brgabung dgn hafiz, Abg yakin dan percaya jeff salah seorang D[amond baru yg akan lahir d manong dlm grop SMG, Abg doakan segala urusan dan rezeki d prmudahkan oleh Allah, GO GO Black Diamond

    • abas bin bakar says:

      As Salam, Tahniah jeff sb grop Kuala Kangsar sentiasa ada buat program mingguan> Tingkatkan lg usaha dgn melakukan Home Sharing harian yg mana jef trmampu lakukan sebgai persediaan jef mmbawa ahli dan prspek baru ke taklimat mingguan kita d kuala maupun d taiping. Setakat ni progress grop jef alhamdulillah nmpak keberkesanan. Tp ingat, jgn pernah rasa bepuas hati dgn apa yg kita da usahakan. Anda mesti ada perasaan saya nk buat lebih sedikit dari org lain. Insyaallah pasti kita akn dpt sesuatu yg berbeza dari org yg biasa2. Tahniah my New STAR 1000. Target seterusnya Go Go Executive Bronze jka mau kan RM1000 tiap2 minggu. Mulakan gerak kerja dari sekarang.!!!!! KEGAGALAN adalah satu perhentian, KEJAYAAN adalah suatu perjalanan yg bermula dgn langkah yg pertama.

  11. abas bin bakar says:

    alhamdulillah jeff, tahniah abg ucapkan sb telah berjaya memecahkan kebuntuan anda selama ni. tanya diri sendiri mengapa mereka yg melakukan biz monavie dapat pendapatan sebaliknya anda tidak? sebenarnya TINDAKAN… Hari ni anda telah bertindak dan anda mndapat hasilnya. Mesti ada gerak kerja, buat homesharing, lepas tu kumpulkan mereka dan insyaallah abg akn dtg mmbantu utk buat taklimat. sekarang da merasa bonos dan dapat pangkat STAR 1000. seronok x apa yg kita usahakan, kita dapat. Teruskan usaha sb anda juga berpotensi utk mnjangkaui abg dan leader2 lain. Abg doakan agar team jeff d permudahkan segala urusan dan d berkati rezeki. Amin…..

  12. abas bin bakar says:

    Salam bro, Ucapan setinggi2 tahniah dgn pembukaan centre baru yg ke 2 SMG dan tkash banyak kerana mmberi peluang kpd abg utk bg memulakan taklimat yg pertama d centre seremban. Sebenarnya org yg paling layak adalah zul utk beri taklimat mlm td. Tapi apa pun atas sb kepercayaan & keyakinan zul pd abg alhamdulillah semuanya lancar. Apa pun ini semua adalah kejayaan dan usaha zul dan semua ahli SMG. Mari kita sama2 mendoakan semuga silratulirahi d antara semua ahli2 smg berkekalan tanpa sengketa dan selisih faham, brkerja keras bg mncapai setiap impian, mnghormati sesama sendiri dan pemimpin dan gunakan centre seremban sebagai platform utk bawa lebih ramai ahli2 baru. Insayaallah jka ada rezeki Allah mugkin akan ada centre SMG yg ke 3 d Taiping.SMG LUAR BIASA. We r in the Right Company, The Right Product,& The Right Leaders like Zonan & SMG. Istiqamah, Sabar, Tindakan tanpa henti kita semua pasti JUTAWAN….AMIN…..

  13. ZoNaN SMG says:

    Alhamdulillah🙂 segala pujian bg Allah. Saya antara orang yang paling beruntung dan amat bangga bila Abg Abas bersama dengan SMG. Segala ucapan setinggi tahniah untuk abg dan sani serta seluruh group Abg atas komitmen tidak berbelah bagi,. Saya doakan SMG semakin mantap 2012 dan ramai di dalam group kita yg naik pentas sebagai RUBY tahun ini. Amin.

    • abas bin bakar says:

      As Salam, Alhamdulillah tksh bnyak dgn sokongan yg sentiasa merangsangkan abg dan team smg abg utk terus brjuang. Bagi abg semua grop abg berkerja keras utk mncapai matlamat. Tp seperti yg trnyatanya kita hanya merancang dan berusaha, selebihnya Allah yg menentukan. yang paling penting semua ahli smg seharusnya mendoakan semua ahli2nya agar d beri kekuatan, semangat yg sentiasa berkobar2, buat perancangan dan gerak kerja Tanya diri masing2 mngapa kita nk lepaskan peluang dalam monavie ni dgn melakukan kerja acuh x acuh, maka income anda juga acuh x acuh. Buktinya anda x cukup serius, x ada ilmu, x merancang & brkerjasama dgn upline. Abg x pernah salahkan zul kalau abg x brjaya. apa yg abg boleh lakukan cipta idea bgaimana nk mantapkan kumpulan yg nk brkerja dgn abg. Prinsip yg abg pegang bila menerangkan pd prspek jgn memberikan masa depan utk mereka pada Monavie, tp bgtau mereka apakah faedah yg bg jka mereka serius melakukan bznes monavie. Semuga smg akan terus brkembang dgn majunya d bidang MLM (Minum Lah Monavie) Anda Sihat, Anda Kaya, Anda Berjaya Dunia dan Akhirat. Amin……GO GO. SMG Baik Punya…….

  14. abas bin bakar says:

    Assalamualaikum, Tahniah dan Syabas dgn maklumat terkini. Harapan abg dan semua gabungan SMG grop berpuashati serta jelas. Mudah2an kita akan lebih bersemangat semula utk berjuang. Sepatutnya blog zul harus berterusan di kemas kini agar setiap ahli SMG mendapat maklumat dan sentiasa mereka merasakan Zul begitu mngambil berat trhadap perjuangan mereka. Dengan perkembangan kumpulan SMG yg semakin membesar abg tak fikir Zul mampu memenuhi permintaan grop2 yg sentiasa memerlukan tunjuk ajar zul. Sekurang2nya Zul dapat mmbantu mereka dgn mengekalkan hubungan berkomunikasi melalui blog ini. Ingat lg Zul kata2 ni, Langkah Pertama adalah PERMULAAN,, KERJASAMA adalah SUKSES,,yg paling2 penting utk KEKALKAN KEBERSAMAAN adalah KEJAYAAN SMG…… Anyway TQVM for giving me this opportunity as one of the SMG Monavie and TQ for being A GREAT LEADER and i love u bro. Semuga SMG terus maju d mata dunia as the BEST GROP… AMin

Tinggalkan Komen dan Pendapat Anda di sini !!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: